Пролет пукна

 ПРОДУКТИ

3 шепи спанак (коприва, лобода, лапад, щавел)
4-5 стръка лук
5-6 скилидки чесън
1 кофичка кисело мляко
4-5 лъжици олио Бисер
сол на вкус
 
ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме ситно нарязания лук с една скилидка чесън в сгорещена мазнина. Добавяме изчистения, измит и ситно нарязан спанак с щипка сол. Кавърдисваме заедно на силен огън 2-3 мин. Намаляваме котлона и оставяме спанака в непокрит съд, докато се изпари водата, която е пуснал. Останалият чесън се смачква с малко сол и се разбива с киселото мляко. Докато спанакът е още топъл, се залива с тази смес, разбърква се и се отстранява от котлона.

« Назад към всички публикации