Scroll Top

Нашите Рецепти

Салата Куково лято


 

ПРОДУКТИ

(за 4 порции)

1 салата

1 връзка репички

2-3 стръка лук

1 краставица

2-3 филии черен хляб

2 сварени яйца

За заливката

10-12 листа киселец

1/2 зелена чушка

1-2 кисели краставички

1 лъжица горчица

1 стрък чесън

2-3 лъжици олио Бисер

1 лъжица ябълков оцет, сол

 

ПРИГОТВЯНЕ

След като салатата се почисти и измие, се подсушва в зеленчукова центрофуга или с кухненска кърпа. Нарязва се на тънки ивици и се поставя в купа. Репичките се оформят в желаната форма и с пресния лук и краставицата се разбъркват със салатата. Филиите хляб се режат на кубчета - кротончета. Те се изпичат във фурна при 180 градуса за 10-15 мин. За заливката всички продукти се поставят в пасатор и се пасират. В чиния се подреждат зеленчуците, слагат се нарязаните яйца и се поливат със заливката. Добавят се хлебните кротончета и се консумира веднага.