ПРОДУКТИ
(за 4 порции)
1 салата
1 връзка репички
2-3 стръка лук
1 краставица
2-3 филии черен хляб
2 сварени яйца
За заливката
10-12 листа киселец
1/2 зелена чушка
1-2 кисели краставички
1 лъжица горчица
1 стрък чесън
2-3 лъжици олио Бисер
1 лъжица ябълков оцет, сол
ПРИГОТВЯНЕ
След като салатата се почисти и измие, се подсушва в зеленчукова центрофуга или с кухненска кърпа. Нарязва се на тънки ивици и се поставя в купа. Репичките се оформят в желаната форма и с пресния лук и краставицата се разбъркват със салатата. Филиите хляб се режат на кубчета - кротончета. Те се изпичат във фурна при 180 градуса за 10-15 мин. За заливката всички продукти се поставят в пасатор и се пасират. В чиния се подреждат зеленчуците, слагат се нарязаните яйца и се поливат със заливката. Добавят се хлебните кротончета и се консумира веднага.