Scroll Top

Нашите Рецепти

Свежарска екзотика


 

ПРОДУКТИ

(за 4 порции)

400 г зелена салата

100 г домати (сушени или мариновани)

12 доматчета "Чери"

100 г царевица

100 г риба тон

20 маслини

2 филии хляб

2 портокала

20 мл соев сос

лимон, балсамов оцет, олио Бисер, черен пипер, мед, сол, босилек

 

ПРИГОТВЯНЕ

Накиснете салатата в студена вода за няколко часа. Така тя става по-свежа и нежна. Обелете портокалите и отделете с остър нож филенцата между ципите. От портокалите ще остане розетка, която изтискваме в дресинга. При салатата слагаме царевицата, филирания портокал и сушените домати. Ако рибата тон е от консерва, се добавя направо. Ако е сурова, филето й се нарязва на тънки филийки и се слага в купичка с лимонов сок и соев сос за 2 мин, после се добавя. За крутони филиите хляб се нарязват на кубчета (без кората) и се запичат на фурна или сух тиган. После се напръскват с олио Бисер и се овкусяват с малко сол и босилек.

За дресинга смесваме зехтин, соев сос, лимонов сок, портокалов сок (от изрязания портокал), балсамов оцет, мед и черен пипер. Разбъркваме дресинга и поливаме салатата. Размесваме я, поръсваме с крутоните, маслинките и разполовените чери доматчета.